Menu

Effekträknare

1. Mata in badrummets mått (i centimeter)
Bredd (cm):
Längd (cm):
Höjd (cm):
2. Välj
   Ligger ditt badrum mot norr? Om ja, kryssa i rutan
   Har ditt badrum stora fönster? Om ja, kryssa i rutan
   Har ditt badrum tvåglasfönster? Om ja, kryssa i rutan
 
    Du behöver värmeeffekten (Watt) = 0

1 Watt = 3.413 BTU

Vad betyder värmeeffekt?

Om du köper en handdukstork främst för att värma upp ditt badrum kommer du att behöva beräkna vilken värmeeffekt som krävs för rummets storlek. När du vet vilken värmeeffekt som krävs kan du välja en handdukstork med värmeeffekt som ligger så nära ditt beräkningsresultat som möjligt. I alla våra produktbeskrivningar visas handdukstorkens potentiella värmeeffekt.

Hur beräknar jag vilken värmeeffekt som jag behöver?

Om du vill använda vår effekträknare måste du först ha rummets mått i centimeter, rummets bredd, längd och höjd. Även andra punkter, såsom fönster, väderstreck och isolering, påverkar vilken värmeeffekt som krävs och du måste ta hänsyn till dessa faktorer vid beräkning av värmeeffekt.


I allmänhet krävs det 100 watts värmeeffekt för att värma 1 kvadratmeter till normal rumstemperatur på ca 23°C. Exempelvis skulle du behöva en handdukstork med en minst 500 watts potentiell värmeeffekt för att värma ett 5 kvadratmeter stort standardrum utan någon annan värmekälla.


Ansvarsfriskrivning: Vår effekträknare får endast användas som vägledning. Vi rekommenderar att du tar hjälp av ett proffs för att räkna ut ditt exakta behov av värmeeffekt. Handdukstorkarnas potentiella värmeeffekt, som anges i respektive produktbeskrivning, utgår från ett slutet vattenburet värmesystem med 75°C varmt vatten.