Menu

Uppvärmd handdukstork

Uppvärmd handdukstork för ett bekvämt och mysigt badrum.
Hur känns det när du stiger in ditt badrum och sätter fötterna på ett iskallt golv? Det är något man helst slipper. Under iskalla dagar är det verkligen irriterande att komma i kontakt med någonting som är kallt. Detta gäller särskilt när det gäller badrum och kök. Men tack vare utvecklingen av uppvärmda handdukstorkar har det nu gett oss en suck av lättnad från obekväma situationer. Vissa människor kanske tycker att uppvärmda handdukstorkar bara fyller upp ett utrymme i badrum, kök och andra rum. Men i verkligheten ger de oss tillgång till bästa inomhusklimat och komfort under kalla årstider.

Det är fel att tro att handdukstorkar är dyra. I jämförelse med andra uppvärmningsalternativ som till exempel golvvärme är handdukstorken att föredra. Golvvärme installeras efter att man fått slita upp kakel och diverse golvbeklädnad och där efter skall allt monteras på plats igen. Det blir oerhört mycket dyrare än att enkelt installera en handdukstork på väggen i det rum i ditt hem där du önskar värme.

En del människor tvivlar på hur de små handdukstorkarna kan skapa en varm känsla i hela rummet, men faktum är att de är mycket effektiva och kan enkelt värma upp hela rummet. Handdukstorkar skapar rörelse i luften på grund av sin värmeutveckling och får på så sätt luften att cirkulera runt i rummet.

Energieffektiva handdukstorkare
Genom teknikutvecklingen har handdukstorkarna blivit mycket energieffektiva. Till skillnad från de gamla handdukstorkarna, förbruka de nuvarande ventilerna inte mycket energi. De värmer även upp badrummet snabbare än gammaldags uppvärmningsutrustning. De sparar således inte bara tid utan även pengar.

Handdukstorkare fungerar antingen av centralvärmesystemet eller av el. Centralvärmemekaniken är ganska lik de vanliga elementen i våra hem. Förutom den ovan nämnda mekaniken arbetar handdukstorkarna även med mekaniken för dubbelvärmeelement. Den största fördelen med dubbelvärmeelement är dess flexibilitet. Ibland händer att man måste värma upp badrummet, men för att göra det måste man då sätta på hela värmesystemet. Att sätta på hela varmvattensystemet bara för att värma badrummet är knappast logiskt. Detta behöver du dock inte med dubbelvärmeelementen. Du kan då enkelt sätta på uppvärmningen för bara badrummet.

Läs mer om några viktiga tankar gällande handdukstorkar!